Hållbarhet

Hållbarhet

Dresses by noga lägger stor vikt på cirkulärt och hållbart mode. En av anledningarna till att jag har grundat dresses by noga är för att minska konsumtionen av impulsköp. Då dresses by noga bara syr upp de kläder som kunden efterfrågar ”Fashion on demand” leder det inte till någon överproduktion vilket i sin tur sparar på jordens resurser. Jag vill att kläderna ska tillverkas så lokalt som möjligt och har därför valt att sy mina klänningar och kjolar i Sverige. Detta gör att det inte blir några långa transporter. Tygerna köps i första hand ifrån Europeiska leverantörer och jag strävar efter att ha så miljövänliga tyger som möjligt.

Cirkulärt och hållbart mode för dresses by noga är:
Att tillverka kläderna så lokalt som möjligt - Genom att ha tillverkningen nära kunden minskar transportsträckorna och därmed blir det mindre miljöpåverkan i distributionsleden.
Målet är att bara använda miljövänliga material av biologiskt nedbrytbara produkter. Till exempel bomull, linne, ull, siden och viskos.
Fashion on demand – Bara tillverka det som efterfrågas av kunden. Vilket i sin tur leder till minskad avfallsmängd och ökad resurseffektivitet.

 

Hållbar design vilar i en balans mellan tre områden som är beroende av varandra:

Ekologisk hållbarhet – att långsiktigt bevara jordens produktionsförmåga och att minska skadlig miljöpåverkan.
Social hållbarhet – att etiska regler tillämpas och att grundläggande mänskliga behov uppfylls.
Ekonomisk hållbarhet – att hushålla med mänskliga och materiella resurser på lång sikt.

Varje plagg är ett hantverk som är tillverkat med omsorg och respekt med hänsyn tagen till både kvalitet, hanterkare, miljö och dig som kund.

Min vision är att inspirera människor att våga vara mer unika och samtidigt värna om en hållbar design.