Om dresses by noga

Personliga klänningar och kjolar som skapas genom några enkla steg!

Klädmärket som vänder sig till självständiga kvinnor som vill vara mera unika och samtidigt bryr sig om en hållbar framtid. Hos dresses by noga går kvalitet före kvantitet och det är individen som står i centrum.

Gunilla

Bakgrund

Ända sedan jag var liten har jag haft ett stort intresse för att skapa och tillverka olika saker. Intresset och inspirationen kom framförallt från min mormor Anna-Greta som brukade sy fina kläder till mig. I högstadiet tyckte jag att 80-tals modet var ganska tråkigt och dessutom ville alla se likadana ut. Jag började leta kläder hos mina föräldrar, morföräldrar och i secondhandbutiker. Om kläderna inte passade sydde jag om dem eller skapade ett nytt plagg ifrån början. Det gjorde att jag dels fick en egen klädstil men även att de kläder som jag bar var sydda i tyger som hade en bättre och mera hållbar kvalitet.

Jag insåg ganska tidigt att jag ville arbeta inom textilbranschen och gick flera olika utbildningar inom mönsterkonstruktion och sömnad. Jag ville lära mig ännu mera om textil och på högskolan i Borås läste jag till textilingenjör. I slutet av min utbildning åkte jag till Manchester och läste på University of Manchester Institute of Science Technology, (UMIST).

Hållbart mode

Även om jag inte var medveten om hållbart mode när jag var barn började mina tankar redan då. Att värna om vår miljö har följt mig genom hela mitt liv och min strävan är att dresses by noga ska verka för ett hållbart mode. På min sida ”hållbarhet” går det att läsa mer om detta.

Jakten på den ”perfekta klänningen” kan ta tid och tid är något vi inte har idag. Många gånger är det till ett specifikt tillfälle som du vill hitta den perfekta klänningen och ofta är det någon liten detalj som gör att det inte blir något köp. Eller så köper man en klänning som används en gång men aldrig mer. I längden blir det dyrt men framförallt helt galet för vår miljö.

Min idé är att du själv får skapa din egen klänning eller kjol. Jag vill att du ska hitta kläder som du verkligen trivs i och mitt mål är att inspirera kvinnor till att bära klänning och kjol oftare. Det finns klänningar och kjolar för alla tillfällen och det är bara du som sätter gränserna.

Öppna hus

Kom gärna på mina öppna hus för att få ny inspiration och träffa andra trevliga personer. Där går det bland annat att se några av mina uppsydda modeller och tygprover. Om du vill får du gärna prova de olika modellerna för att hitta en klänning eller kjol som passar just dig.

Ros

Varje människa är unik och för mig är det viktigt att inspirera och hjälpa till att ta fram en klänning som gör att du känner dig vacker och trivs i.

Min affärsidé är att erbjuda personliga och tidlösa klänningar som skapas genom några enkla steg.

Min vision: Inspirera människor att våga vara mer unika och samtidigt värna om en hållbar design.

Välkommen till dresses by noga!
Gunilla Norén