Vanliga frågor

Vanliga frågor

Jag har frågor som jag inte hittar svaret på här. Hur kontaktar jag er?

Du får gärna kontakta oss på e-post: info@dressesbynoga.se.

Hur betalar jag?

Dresses by noga erbjuder betalning via PostGiro 825148-0, betalkort via Stripe och med Swish. Din order godkänns först efter det att en lyckad betalning har genomförts.

Vad kostar frakten?

Dresses by noga erbjuder fri frakt för alla beställningar med ett totalvärde över 1000 kr. Kostnaden för frakt på beställningar under 1000 kr uppgår till 129 kr (inkl. moms) per beställning.

Hur skickas mina produkter?

Produkterna skickas via Post Nord och levereras till ditt närmaste postombud.

Hur lång är leveranstiden?

Dresses by nogas klänningar levereras vanligen inom 30 arbetsdagar från att betalningen är mottagen. Under vissa perioder på året, exempelvis under helgledigheter och semester kan leveranstiden vara lite längre. Dresses by noga är inte ansvarig för eventuella fraktförseningar då frakt hanteras av tredje part och är bortom vår kontroll. När sändningen är hos speditören har denna det fulla ansvaret för frakten.

Jag ångrar mitt köp och önskar returnera varan?

I enlighet med svensk lag för distans- och hemförsäljning (2005:59) gäller inte regeln om ångerrätt i de fall då en vara har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel.

Genom kundens godkännande av Dresses by nogas köpvillkor gäller således inte ångerrätten vid köp av skapandet av sin egen klänning.

Hur vet jag att klänningen passar?

På sidan storleksguide kan du gå in för att se vilken storlek som passar dig bäst. För att få så bra passform som möjligt rekommenderar vi dig att boka in dig på någon av våra inspirationskvällar. Där får du hjälp med att ta fram dina mått men det är också möjligt att få prova olika modeller och storlekar.

Hur sköter jag mina kläder? 

För att värna om vår miljö men också att du får ett plagg som håller längre rekommenderar jag att du vädrar kläderna istället för att tvätta dem för ofta.
Ull och siden: Ull och sidenkläder behöver inte tvättas så ofta och dessutom rengör ull sig själv i en fuktig miljö. Ibland kan plaggen behöva tvättas och då rekommenderar jag kemtvätt för kläder som är sydda i ull och siden.
Linne och bomull: Linne och bomullskläder går det bra att tvätta 40 grader i maskin. Undvik att torktumla och om du centrifugerar är det bra att välja så skonsam centrifugering som möjligt.
Tvätta gärna utan mjukmedel eftersom att det är mest skonsamt för både ditt plagg och för miljön. För att behålla formen bör kläderna hängtorkas.
Tencel och polyester/viskos: Tencel och polyester/viskoskläder kan tvättas som fintvätt, för hand eller 30 grader i maskin. Undvik att torktumla och undvik helst även att centrifugera.
Tvätta gärna utan mjukmedel eftersom att det är mest skonsamt för både ditt plagg och för miljön. För att behålla formen bör kläderna hängtorkas.

Hur anmäler/avanmäler jag mig från Dresses by nogas nyhetsbrev?

Det lättaste är att klicka på ”kontakta oss” längst ner på sidan. Där kan du sedan fylla i din e-mail adress. Om du inte längre vill ha nyhetsbrevet klickar du på avregistreringslänken längst ner i medlemsbrevet.